Höstens magnifika nyanser av guld, orange och eldrött gör det till en av de mest magiska tiderna på året att campa. Med rätt utrustning kan du övernatta oavsett årstid, men det är därför vi tror att hösten är den bästa tiden på året för att slå läger.

1. MILT VÄDER OCH FANTASTISKT LANDSKAP

Lövträd – behöver vi säga mer? Landskapet är inte bara levande, utan vädret är vanligtvis mer lugnt under hösten – eftersom de flesta platser har mindre blåst och mindre regn under denna säsong. Dessutom är det i allmänhet inte för varmt eller inte för kallt. Dessa kallare temperaturer är idealiska för utomhusaktiviteter, eftersom det finns mindre risk för att bli alltför svettig.

2. SVALA OCH LÅNGA NÄTTER 

Sol och värme tenderar att skjuta i höjden tidigt på sommardagar, men på hösten betyder den skarpa morgonluften och sena soluppgångar att du är mindre sannolikt att väckas av att det är för varmt och du kommer troligen att sova längre. Att vakna upp efter en god natts sömn till ljudet av fågelkvitter och vackra höstvyer, med en kopp kaffe i handen, måste vara ett av de bästa sätten att börja dagen. 

3. CAMPINGPLATSER ÄR INTE UPPBOKADE

Populära campingplatser är vanligtvis uppbokade i god tid under sommaren, men på hösten är spontana campingäventyr lättare att uppleva. Dessutom betyder färre personer på din campingplats att du  kan få en större, tystare och mer avskild plats med den bästa utsikten.

4. FÄRRE KRYP SOM IRRITERAR

Insekter drar sig i allmänhet tillbaka under de kallare månaderna. Det finns färre myggor, flugor och annat småotyg – så om du inte gillar insekter är hösten dags att ge sig ut.

5. DU KAN (FÖRMODLIGEN) HA EN LÄGERELD

En av de bästa sakerna med att campa är att sitta runt lägerelden i gott sällskap och äta god mat. På hösten är det svalare och risken för skogsbränder är mindre. Det är också tillräckligt svalt för att klara sig  med en filt och varma kläder under stjärnorna och vid den sprakande elden – symbolen för ombonad. Se till att du kontrollerar brandrestriktioner på din campingplats innan du tänder en eld.

DETTA BEHÖVER DU FÖR ATT CAMPA PÅ HÖSTEN

  • En  hyfsat isolerad bil  för att ge  värme och komfort.
  • Kontrollera dina sängkläder  för att se till att den håller dig bekväm – men inte överhettad – för camping i hösttemperaturer.
  • Kom ihåg att packa ner ficklampor. Solen går ner tidigare på hösten, så du kommer att spendera mer tid runt lägret i mörkret.

VAD TAR MAN PÅ SIG UNDER HÖSTEN?

När det kommer till att klä sig för en höstvandring är lösningen ”lager på lager ”. Här är några plagg att tänka på:

  • Baslager : Ett fukttransporterande baslager hjälper till att hålla dig torr och bekväm genom att transportera bort svett från huden.
  • Isolerande lager : En fleece- eller dunjacka ger värme och isolering mot den kyliga luften.
  • Ytterlager : En vattentät och andningsbar jacka skyddar dig från väder och vind.
  • Tillbehör : En varm mössa, handskar och en halsduk hjälper till att hålla ditt huvud, händer och nacke varma.